Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade met warme gamba’s en een gember-appeldressing

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Stevige salade (friseé)
3 grote garnalen p.p.
15 gr. Appel brunoise
15 gr gekonfijte stemgember brunoise
10 gr. Croutons
5 gr. Pijnboompitten (aangezet)
15 gr. Tomaat concassé
gehakte peterselie
Dressing:
20 gr. Fijngehakte sjalotjes
3 delen olijfolie
1 deel appelazijn
naar smaak gembersiroop
peper
zout

Bereiden

1.Sla wassen en goed laten drogen, op bord dresseren.

2.De appel, gember en tomaat mengen.

3.Garnalen schoonmaken en halveren.

4.Deze licht aanzetten in een beetje olijfolie, uit de pan halen en warm houden.

5.In de pan bij het braadvet de sjalotjes op een zacht vuur glazig laten worden.

6.Hierbij de 3 delen olie, 1 deel azijn en het geheel op smaak gebracht met peper, zout en de gembersiroop.

7.Dit goed warm houden.

8.Op de salade de warrne garnalen netjes dresseren, hierop het mengsel van tomaat, appel en gember.

9.Hier overheen de warme dressing en dit geheel bestrooien met de pijnboom pitten, coutons en peterselie.

10.Goed lauw-warm serveren met wat stokbrood en roomboter.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Witlofsalade I
Couscous salade met feta
Aardappelsalade met tonijn
Lollo rossosalade met bietjes enframbozenvinaigrette
Paprikasalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes