Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Geitenkaassalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1/2 krop ijsbergsla
8 eetlepels olijfolie
olie om in te vetten
8 vellen diepvries fillodeeg (2 x 5 vellen, Easy Bakery)
200 gr zachte geitenkaas
1 eetlepel tijm
versgemalen peper
5 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels balsamicoazijn
4 ovenschaaltjes (inh. ± 1 1/2 dl)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Was de ijsbergsla en snijd hem in repen.
Vet de ovenschaaltjes met olie in.
Besmeer het fillodeeg aan één kant met olie en leg in ieder
schaaltje een vel fillodeeg (met de besmeerde kant naar boven); laat het
deeg ruim over de rand van het schaaltje hangen en leg er een tweede vel
op.
Snijd het geitenkaasje in 4 plakken en leg in ieder schaaltje een
plak.
Roer 1/2 eetlepel tijm en peper door 4 eetlepels honing en verdeel dit
mengsel over de schaaltjes.
Bak de fillodeegbakjes midden in de oven in ± 10 minuten
goudbruin.
Klop een dressing van de azijn, de rest van de olie, tijm en honing.
Zet de fillodeegbakjes in het midden van 4 borden, schik de ijsbergsla
eromheen en besprenkel de ijsbergsla met de dressing.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Thaise noedelsalade
Tonijnsalade II
Salade van gerookte vis
Fijne mosselsalade
Salade met volkorenpasta

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes