Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lauwwarme Thaise rijstsalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr pandanrijst
12 grote ongepelde garnalen
250 gr (maïs)kipfilet
250 gr versgedopte doperwten
8 dunne bosuitjes
1/2 bosje radijs
kervel
bieslook of knoflookbieslook
1 eetlepel Japanse sojasaus
boter en olie
zout, peper
4 limoenen

Bereiden

Kook de rijst in 8 dl water 10 minuten tot er putjes inkomen, kook hem dan
op een vlamverdeler gaar en droog in 10 minuten en maak hem los.
Maak de gamba‘s schoon en trek de zwarte ader eruit.
Snijd de kipfilets in de lengte in 1/2 cm dikke plakken.
Kook de doperwten 5 minuten en laat ze uitlekken.
Snijd de bosuitjes in 1 cm lange stukjes en de radijsjes in vieren.
Knip wat kervelgroen en bieslook (of knoflookbieslook) af.
Verhit in een wok 25 gr bakboter en een scheutje olie en bak hierin de
kipreepjes goudbruin.
Schenk de sojasaus erover en laat karameliseren.
Neem de kipreepjes uit de pan en bak de garnalen heel kort in wat
olie.
Bestrooi ze met zout (uit de molen).
Pers de limoentjes uit en verwarm het sap zacht.
Klop hier 100 gr ijskoude botervlokjes bij, zodat de saus gebonden
wordt.
Schep alles om.
Serveer de salade eventueel op slabladeren en bestrooi met wat bosuigroen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Courgettesalade met oude Goudse
Spaghettisalade
Zomersalade III
Noorse macaronisalade
Gemengde salade met zalmsteak

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes