Was de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ± 1 cm.
Breng in een (steel)pan water met weinig zout aan de kook en kook de
sperziebonen in ± 4 minuten beetgaar.
Giet ze in een vergiet af, spoel ze met koud water af en laat ze
uitlekken.
Was het witlof, verwijder de buitenste bladeren en het hart en snijd het
in dunne reepjes.
Halveer de bosuitjes in de lengte, halveer ze nogmaals en snijd de repen
in stukjes van ± 2 cm.
Schil de appel, halveer hem en verwijder het klokhuis.
Snijd de appelhelften in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
Verwijder de worteltjes van de veldsla.
Klop in een kom 2 eetlepels olie, de azijn, de sojasaus, het citroensap en
de suiker tot een saus en breng die op smaak met zout en peper.
Schep de sperziebonen, het witlof, de appel en de bosuitjes door de
dressing.
Breng in een (steel)pan het sinaasappelsap, de honing en de cayennepeper
aan de kook, laat de saus tot ± 2 eetlepels inkoken en roer er de
boter en de rest van de olie door.
Verdeel de veldsla over 4 borden en schep de groenten in het midden op de
borden.
Snijd de zalm in 4 stukken, halveer die en verdeel ze over de salade.
Verwarm de saus opnieuw en schep haar over de zalm.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |