Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemengde Servische salade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 gr schoongemaakte en in ringen gesneden groene paprika‘s
125 gr in plakjes gesneden groene tomaten
250 gr ontvelde en in plakjes gesneden tomaten
1 in plakjes gesneden kleine komkommer
2 schoongemaakte en in ringen gesneden uien
250 gr in smalle reepjes gesneden savooiekool
7 1/2 dl water
2 eetlepels azijn
2 theelepels suiker
10 zwarte peperkorrels
1 laurierblad
2 eetlepels fijngehakte dille
1 eetlepel fijngehakte dragon
zout, peper
olijfolie

Bereiden

Doe de ringen paprika, de plakjes groene en rode tomaat, de plakjes
komkommer, de ringen ui en de reepjes kool in een grote aardewerken schaal
en schep de groenten goed dooreen.
Breng het water met de azijn, de suiker, de peperkorrels, het laurierblad,
de fijngehakte dille en dragon en wat zout en peper in een pan aan de kook
en laat het mengsel ± 5 minuten flink doorkoken.
Schenk het kokende mengsel over de groenten in de schaal en dek de schaal
onmiddellijk af met aluminiumfolie.
Laat de salade tenminste 3 dagen op een koele plaats staan, zodat alle
smaken zich goed kunnen vermengen.
Schenk wat olijfolie over de salade, nadat hij over bordjes is verdeeld.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Avocadosalade met Gorgonzola
Griekse salade met lamsvlees enoreganodressing
Griekse boerensalade
Condion (salade met tonijn)
Oosterse garnalensalade met peultjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes