Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Omwikkel het met katenspek en bind deze vast met bindtouw.
Bak de biefstukjes:
1-2 minuten rosé
2-3 minuten medium of
4-5 minuten doorbakken.
Leg ze op een voorverwarmd bord en pak dit bord in met aluminium folie.
Giet de overtollige bakvet weg.
Blus de overgebleven aanbaksels los met de whisky en wat water.
Voeg de peperkorrels toe ( voor wat pittigere saus ook wat sap) en voeg de room toe.
Laat de saus indikken tot gewenste dikte.
Eventueel wat binden met allesbinder ( pas op, dat de saus niet te dik wordt)
Verwijder de bindtouwtjes.
Leg de biefstukjes op voorverwarmde borden en schenk er wat saus overheen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |