Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kogelbiefstuk met pepersaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

4 kogelbiefstukjes
8 plakjes katenspek
bindtouw
1 eetl. groene peperballetjes op sap
2 eetl. whisky
1 dl room Culinair
scheutje water
peper & zout

Bereiden

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Omwikkel het met katenspek en bind deze vast met bindtouw.

Bak de biefstukjes:
1-2 minuten rosé
2-3 minuten medium of
4-5 minuten doorbakken.
Leg ze op een voorverwarmd bord en pak dit bord in met aluminium folie.

Giet de overtollige bakvet weg.
Blus de overgebleven aanbaksels los met de whisky en wat water.
Voeg de peperkorrels toe ( voor wat pittigere saus ook wat sap) en voeg de room toe.
Laat de saus indikken tot gewenste dikte.
Eventueel wat binden met allesbinder ( pas op, dat de saus niet te dik wordt)

Verwijder de bindtouwtjes.
Leg de biefstukjes op voorverwarmde borden en schenk er wat saus overheen.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Friese ‘optuge boer‘nkool‘
Engelse rundvleesschotel met ui
Runderstoofpastei
Bieflapjes met ui en rozijnen
Entrecote Café de Paris

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes