Meng de bloem met zout en peper. Schud de stukjes vlees om met de gekruide bloem. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op een middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de bouillon toe met tijm en laurier en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Laat het vlees op een laag vuur zonder deksel 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de champignons toe en schep alles om. Laat alles nog eens 15-20 minuten zachtjes stoven, of tot het goed gaar is. Doe het vlees over in kleine ovenvaste schaaltjes of in een grote hoge schaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het deeg en zet de vellen deeg aan elkaar met een klein beetje water als u een grote schaal wilt bedekken. Dek de schaaltjes af met het deeg. Versier de bovenkant bijvoorbeeld met een mooie rand, of blaadjes van bladerdeeg. Bestrijk het deeg licht met wat ei en zet de schaaltjes in de oven. Bak de schaal(tjes) in ca 20 minuten goudbruin en knapperg. Garneer eventueel nog met wat takjes verse tijm.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |