Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofde kalfssucade alla ossobucco

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Benodigdheden 10 personen:
2 kg kalfssucade-stuk
3 el brochetta kruiden mix
10 tasty tom tomaten
100 g venkel
100 g bleekselderij
6 tenen knoflook
4 sjalotten
1 rode ui
1 witte ui
1 kleine winterwortel
1 halve fles droge witte wijn
3 dl kalfsfond

Bereiden


  1. Wrijf de sucade goed in met de kruidenmix en braad het in de oven tot een kerntemperatuur van 55 graden.
  2. Laat het vlees rusten.
  3. Snijd de venkel, bleekselderij, wortel, knoflook en alle uiensoorten zeer fijn en fruit het aan in een braadslee of ruime sauteuse.
  4. Voeg hieraan de ontvelde gehakte tomaat toe en blus het geheel af met de witte wijn.
  5. Als de wijn tot de helft is ingekookt de fond toevoegen en de saus op smaak brengen met zout en peper.
  6. Leg de in dikke plakken gesneden kalfssukade in de saus om verder te garen eventueel kan om de saus wat pittiger te maken een Spaans pepertje toegevoegd worden.

Bron Kookstudio Franglaise Alphen aan de Rijn

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Provenciaalse stoofpotje
Runderreepjes met oesterzwammen en tauge
Roerbakgerecht met biefstuk, venkel en tomaat
Tournedos met mango en avocado
Gevulde kalfsribstuk met morieltjes
Kebab van rundergehakt

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes