Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kalfslende

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten

2½ kg kalfslende
boter om in te bakken
1 winterpeen
1 prei
1 grote ui
1 bosje selderij
1 klein blikje tomatenpuree
witte wijn

Bereiden

De kalfslende kruiden en rondom bruin braden in royaal boter.
De winterpeen, prei ui en selderij grof snijden en wassen.
De kalfslende uit de boter halen en in achtergebleven braadvet de groenten bakken.
De tomatenpuree onder de groenten mengen en mee laten bakken.
Afblussen met witte wijn.

De groenten overbrengen in een braadslede.
De kalfslende erop leggen en in een oven van 175 Gr.C. 60 minuten laten garen onder aluminiumfolie.

De kalfslende in plakjes snijden.
De groenten met vocht pureren en er een saus van maken.


Variatietip: In plaats van kalfslende kun je ook vis of witvlees gebruiken

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken zwezerik met asperges en paddestoelen
Marokkaanse rundvleesschotel
Entrecote met mosterdsaus
Gestoofde kalfssucade alla ossobucco
Gebakken zwezerik met roerbakgroenten (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes