Verwarm de oven voor tot 150 graden. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi het met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan (met ovenvaste grepen) en bak het vlees snel bruin. Leg het vlees op een bord en bak de uien in het bakvet mooi bruin. Strooi de bloem erover en voeg het bier met de worcestersaus en de tijm. Breng dit al roerende aan de kook en leg het vlees in de saus. Zet het deksel op de pan en schuif de pan in de oven. Stoof het vlees in ca. 2-2½ zachtjes gaar. Schep het vlees af en toe om en voeg eventueel een scheutje water toe.
Lekker met aardappelpuree en bloemkool.
Bereidingstijd: 3 uur
Tip: schenk nooit koud vocht direct over het net aangebraden vlees. Door het plotselinge temperatuurverschil kan het vlees schrikken en taai blijven.Schenk het vocht liever langs de rand van de pan bij het vlees of neem het vlees uit de pan en leg het er pas weer in als het vocht verwarmd is.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |