Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Balletjes in mangosaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

40 gr boter
3 dl bouillon
1ei
200 gr gehakt
0,5 tl gemberpoeder
1 teentje knoflook
1 el maïzena
100 gr mago chutney
3 el paneermeel
2 uien
peper en zout

Bereiden

Pel en snipper de uien en het knoflook fijn.
Vermeng het gehakt, knofllook, de ui, paneermeel, het ei, gemberpoeder, peper en zout en kneed er kleine balletjes van.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes goudbruin in circa 5 minuten.
Voeg de mango chutney en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook met deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Maak de maïzena aan met een beetje water en voeg toe aan de jus in de pan.
Roer door totdat de saus de juiste dikte heeft en serveer op bordjes.

Tip: Lekker met knapperige (zomergroenten)

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roerbakgerecht met biefstuk, venkel en tomaat
Hertenbiefstuk met mandarijn en cranberry´s
Carpaccio van ossenhaas 2
Bieflapjes met ui en rozijnen
Pittige rundvleesschotel
Aubergine- gehakt

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes