Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spaghetti met mossel-tonijnsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 geperste teentjes knoflook
3 eetlepels olie
1 theelepel paprikapoeder
300 gr gezeefde tomaten
1/2 blikje tonijn op olie (á 185 gr) in stukjes
zout, peper
1 kg mosselen
400 gr spaghetti
2 eetlepels fijngesneden basilicum
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Bak de knoflook ± 2 minuten zachtjes in de olie, voeg het paprikapoeder
en de tomaten toe en laat de saus ± 10 minuten zachtjes koken.
Roer er de tonijn, zout en peper door.
Breng de mosselen in een grote pan met 1/2-1 cm water afgedekt op hoog vuur aan
de kook en kook de mosselen in ± 5 minuten onder omschudden gaar tot
alle schelpen open zijn.
Schep de mosselen uit de pan, zeef het kookvocht en haal de mosselen uit de
schelp.
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing
beetgaar.
Breng de tomatensaus met het mosselkookvocht aan de kook, voeg de
basilicum,
de peterselie en de mosselen toe en laat de saus enkele minuten doorkoken.
Vermeng de spaghetti en de saus.

Vissausvarianten

- Met garnalen en bieslook
Verhit 40 gr boter, roer er 2 eetlepels bloem door en bak die 2 minuten
mee.
Voeg 5 dl visbouillon toe en roer tot een gladde saus ontstaat.
Kook de saus op laag vuur 15 minuten.
Roer er 300 gr Noorse garnalen door en warm die 2 minuten mee.
Klop 2 eidooiers met wat warme saus los en roer dit van het vuur af door de
saus.
Breng de saus op smaak met zout, peper en 1 eetlepel citroensap.
Roer er 3 eetlepels fijngesneden bieslook door.

- Met schol en venkel
Bak 1 fijngesneden venkelknol 10 minuten in 2 eetlepels olie.
Breng 1 zakje Knorr Finesse saus vis-dille (30 gr) met 2 dl water aan de kook
en schenk dit bij de venkel.
Voeg 1 dl slagroom, (2 eetlepels Pernod) en 2 steranijs toe, laat de saus op
zacht vuur 10 minuten koken en verwijder de steranijs weer.
Warm 400 gr reepjes scholfilet 3-5 minuten mee.
Breng de saus met zout, peper en 2 eetlepels fijngesneden dille op smaak.

- Met zalm en maïs
Verhit 2 eetlepels boter en bak 1 prei in ringen 5 minuten.
Voeg 4 dl visbouillon toe, breng die aan de kook en laar op zacht vuur 15
minuten koken.
Roer er 1 dl slagroom door en breng weer aan de kook.
Roer er 400 gr verse zalm in reepjes en 1 blik maïs (300 gr), uitgelekt en
1 eetlepel fijngesneden selderij door en verwarm de saus nog 2 minuten.
Breng de saus met zout en peper op smaak.

- Met kabeljauw en sinaasappel
Schil 1 sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de velletjes uit.
Vang het vocht op en kook het met het sap van 2 sinaasappels en 3 dl
visbouillon tot de helft in.
Roer er 2 dl slagroom door en laat de saus nog 5 minuten inkoken.
Verwarm 400 gr reepjes vis (kabeljauw of schol) 5 minuten in de saus.
Breng de saus met zout en peper op smaak en roer er voor het serveren 2
eetlepels boter en 1 eetlepel fijngesneden munt door.


Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Volkorenpasta met tomaatjes en zalm
Spaghetti met saus van groene asperges en spek
Roergebakken mie met vleesreepjes en sesamzaad
Tortellini met vleesjus
Tortellini met een souffléhoedje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes