Kook de macaroni in ruim water met 1 el zout in de tijd die op de verpakking staat. Snipper de paprika‘s, snijd de bleekselderij in boogjes en kook ze de laatste 2 min mee. Stort macaroni en groenten in vergiet en spoel ze koud. Spoel de bonen in een vergiet schoon. Laat de tonijn uitlekken en verdeel ‘m in kleine stukjes. Snipper het sjalotje, hak 10 olijven fijn, laat de kappertjes uitlekken, knijp 2 tenen knoflook uit en meng dit alles met 1 el bonenkruid en wat zout en peper door 1½ dl mayonaise en roer het wat dunner met citroensap. Schep alles door elkaar.
Serveertip: leg op elk bord 2 bladeren sla in elkaar, en vul ze met de salade. Serveer er versgebakken ciabatta-broodrepen bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |