Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken asperges met lente-ui en dunne lintpasta

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr dunne lintpasta
zout en peper
600 gr witte asperges, geschild, in schuine plakjes van ½ -1 cm
3-4 lente-uitjes in ringen
1 el olijfolie
3 el boter
2-2½ dl groentenbouillon
200 gr verse zalmfilet, in reepjes
2 el fijngesneden kervel of peterselie
citroensap
1 klein potje zalmeitjes

Bereiden

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar in ruim kokend water met zout. Roerbak de asperges en lente-ui met wat zout en peper 3-4 min in de olie en 1 el boter. Voeg de bouillon en nog 2 el boter toe en laat de groenten zachtjes 5-6 min sudderen tot ze gaar zijn en er een mooie saus ontstaat. Roer de zalm erdoor en breng op smaak met zout, peper, kervel en citroensap. Schep de beetgare pasta door het aspergemengsel en garneer met zalmeitjes en kervel.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Volkorenmacaroni met bobotiesaus (Afrikaanse Gehaktsaus)
Penne met wilde spinazie, pijnboompitten engorgonzola
Pappardelle met prei en parmaham
Macaroni, a la Engelen
Pappardelle met raapstelen
Fettucini metansjovisroomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes