Gevulde oliebollen (zie ook basisrecept oliebollen)
Aantal personen:
Ingrediënten
Zoete vulling:
* ( rum) rozijnen en of krenten.
* gehakte sukade.
* gekonfijte sinaasappelschilletjes.
* gehakte gekonfijte gember.
* stukjes ananas ( goed laten uitlekken en droogdeppen).
* stukjes appel.
* kersen uit pot verwarmen en het sap binden met een gladgeroerd papje van 1-2 eetlepels maizena en water. Met een scheutje kirsch.
* banketbakkersroom (uit een pakje).
Hartige vulling:
* (gefruite) uitjes, spekjes of stukjes olijf.
* cocktailworstjes.
* blokjes kaas.
* blokjes salami of ham.
Bereiden
Als u uitgaat van 1 keer het basisrecept kunt u maximaal 325 gram extra ingrediënten toevoegen. Als u meer gebruikt, bestaat het risico dat de bollen tijdens het bakken uit elkaar vallen. Maak het basisbeslag en schep er één of een mix van de ingrediënten door.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Oliebollen met Chocolade-hazelnoot
Appelflappen in een nieuw jasje
Basisrecept Oliebollen (ca. 40 stuks)
Oliebollen met appel
Oliebollen met krenten en rozijnen