Karnemelk mousse met helder appelsaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 blaadjes gelatine
1,5 dl appelsap
2 el honing
1 dl karnemelk
1 dl slagroom
2 el poedersuiker
2 st. mintblaadjes
Bereiden
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Verwarm het appelsap en los de honing er al roerend in op.
- Schenk 0,5 deciliter warme appelsap in een maatbeker.
- Kook de rest van het sap ca. 5 minuten op half hoog vuur in tot het licht stroperig begint te worden.
- Knijp intussen de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap in de maatbeker.
- Laat het mengsel iets afkoelen en roer dan de karnemelk erdoor.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep het karnemelkmengsel er luchtig door.
- Laat de mousse in de koelkast in ca. 1,5 uur opstijven.
- Laat de appelsaus afkoelen.
- Schep met een ijstang op 2 bordjes elk 3 bolletjes mousse en schenk de appelsaus erover.
- Garneer met een toefje mint.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Chocolade shake met ijs
Kandeel
Abrikozenkruimelvlaai
Wentelteefjes
Citroen-yoghurt bavarois