Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
Suikerstroop:
3 dl water
100 gr suiker
150 gr blanke stroop
ijs:
2,5 dl water
2,5 dl bokbier
300 gr suiker of honing
¼ stuks citroen
1 stuks steranijs
2 el eiwit
tuillebeslag:
115 gr bloem
200 gr eiwit
200 gr poedersuiker
70 gr boter
1 stuks vanillestokje of kaneel
Bereiden
Suikerstroop
- Doe de blanke stroop, de suiker en het water in een pan.
- Breng het geheel aan de kook.
- Kook het zachtjes in.
- Koel de stroop af.
IJs
- Kook de suiker en water tot een siroop.
- Meng de siroop met het bier en het sap van de citroen.
- Laat de compositie goed koud worden.
- Draai de compositie in een sorbetière of ijsmachine.
- Als de ijsmassa bijna stijf is de eiwitten al kloppende toevoegen.
- Direct invriezen of verder verwerken.
Tuillebeslag
- Smelt de boter.
- Meng de suiker en het eiwit, los de suiker goed op.
- Spatel voorzichtig de bloem door het mengsel.
- Splijt het vanillestokje en schraap de vanille eruit (kaneel) en voeg deze bij het beslag.
- Giet voorzichtig de gesmolten boter bij het beslag en roer het goed door.
- Maak op siliconenmatjes grote of kleine platte rondjes en bak deze af in een oven van 175 C.
Sander Mol
www.ikook.nl
Bron/inzender: