Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

IJs van Barlin bokbier met kaneel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Suikerstroop:
3 dl water
100 gr suiker
150 gr blanke stroop

ijs:
2,5 dl water
2,5 dl bokbier
300 gr suiker of honing
¼ stuks citroen
1 stuks steranijs
2 el eiwit

tuillebeslag:
115 gr bloem
200 gr eiwit
200 gr poedersuiker
70 gr boter
1 stuks vanillestokje of kaneel

Bereiden


    Suikerstroop
  1. Doe de blanke stroop, de suiker en het water in een pan.
  2. Breng het geheel aan de kook.
  3. Kook het zachtjes in.
  4. Koel de stroop af.
    IJs
  5. Kook de suiker en water tot een siroop.
  6. Meng de siroop met het bier en het sap van de citroen.
  7. Laat de compositie goed koud worden.
  8. Draai de compositie in een sorbetière of ijsmachine.
  9. Als de ijsmassa bijna stijf is de eiwitten al kloppende toevoegen.
  10. Direct invriezen of verder verwerken.
    Tuillebeslag
  11. Smelt de boter.
  12. Meng de suiker en het eiwit, los de suiker goed op.
  13. Spatel voorzichtig de bloem door het mengsel.
  14. Splijt het vanillestokje en schraap de vanille eruit (kaneel) en voeg deze bij het beslag.
  15. Giet voorzichtig de gesmolten boter bij het beslag en roer het goed door.
  16. Maak op siliconenmatjes grote of kleine platte rondjes en bak deze af in een oven van 175 C.

Sander Mol
www.ikook.nl

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Soepje van bordeauxwijn
Mascarpone-toffee crème
Vesuvius met aardbeien
Gegrild suikerbrood met kaneelijs en blauwe bessen (4 pers)
Crème caramel
Sinaasappeltaart met witte chocolade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes