1. Maak eerst het biscuitbeslag, van 1 ei, 1 eidooier, 40 gram suiker, en 30 gram bloem
2. Maak dan de parfait van, 2 eierdooiers, 3 eieren, 100 gram suiker, 2,5 deciliter room, 30 gram zoethout, en 2 eetlepels Armagnac,
3.Klop voor het biscuitbeslag het ei met de dooiers en de suiker zeer luchtig.
4.Zeef de bloem voorzichtig door het eimengsel.
5.Strijk het beslag uit op een met bakpapier belegde bakplaat en bak de biscuit in de op 220°C gaar en lichtbruin.
6.Laat de biscuit afkoelen en steek hier met behulp van de opbouwringen de onderkant van de parfait uit.
7.Klop voor de parfait de eidooiers met de eieren en de helft van de suiker au-bain-marie dik en wit tot er een lint op valt.
8.Breng een halve deciliter room met de andere helft van de suiker en de gehakte zoethoutwortel langzaam aan de kook.
9.Zeef de room en schenk dit al kloppend bij het eimengsel.
10.Doe het geheel weer terug in de pan en laat op laag vuur binden.
11.Let op dat de vla niet meer gaat koken.
12.Klop de compositie hierna koud op ijs.
13.Klop de slagroom op tot yoghurt dikte, en spatel de room met de Armagnac door de compositie.
14.Vul de ringvormen op met de compositie en zet de parfait minimaal 6 uur in de vriezer.
15.Breng de bessen samen met de geleisuiker al roerend aan de kook.
16.Pureer en zeef de saus.
17.Verwijder de ringen van de parfait en zet deze op koude bordjes.
18.Schenk de coulis rond de parfait en garneer af met blauwebessen en takjes mint.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |