Gepocheerde kweeperen uit de oven (Kydonia sto fourno)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
3 kg kweeperen
1,2 kg suiker
6 dl rode Griekse wijn (of Côte de Rhône)
1 dl cognac
1 pijpje kaneel
3 à 4 kruidnagels
Bereiden
- Spoel de kweeperen onder koud stromend water en schik ze in een passende slee.
- Verdeel de overige ingrediënten en zet gedurende 5 à 6 uur in een oven van 100°C.
- Om het uur keren.
- Snijd de kweeperen doormidden en haal er de pitten uit.
- Dresseer de peren op een warm bord en nappeer met het ingekookte kookvocht.
- Serveren met halfgeslagen room.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Mousse van witte chocolade met verse geitenkaas
Hazelnoot Kastanjecremetaart
Chocolade ring gevuld met aardbeien bavarois
Gegratineerde geitenkaas
Gepocheerde peer