Gepocheerde kweeperen uit de oven (Kydonia sto fourno)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
3 kg kweeperen
1,2 kg suiker
6 dl rode Griekse wijn (of Côte de Rhône)
1 dl cognac
1 pijpje kaneel
3 à 4 kruidnagels
Bereiden
- Spoel de kweeperen onder koud stromend water en schik ze in een passende slee.
- Verdeel de overige ingrediënten en zet gedurende 5 à 6 uur in een oven van 100°C.
- Om het uur keren.
- Snijd de kweeperen doormidden en haal er de pitten uit.
- Dresseer de peren op een warm bord en nappeer met het ingekookte kookvocht.
- Serveren met halfgeslagen room.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Chocoladetruffels
Appel-dadeltaart
Zoet Monchou-Amarettotaart (Magnetrongerecht)
Citroentaart
Cajun broodpudding