Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepocheerde appel in gelei met gebakken appelbolletjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 bl. Gelatine
2 kg. Elstar appels
1 fles Barsac
suiker
kaneel
150 gr. boter
225 gr. bloem
75 gr. basterdsuiker
zout

Bereiden

1.Zet 10 soufflébakjes in de vriezer.

2.Week 4 blaadjes gelatine in koud water.

3.Schil 10 appels, haal het klokhuis eruit en snijd er plakjes van.

4.Maak er met een uitsteker gelijke rondjes van; blancheer die.

5.Haal er met een kleinere uitsteker het klokhuis eruit.

6.Breng de Barsac aan de kook en pocheer hierin de appelschijven tot ze zacht zijn.

7.Haal ze uit het vocht en laat afkoelen.

8.Meet 3 deciliter pocheervocht af en los de gelatine hierin op.

9.Laat afkoelen.

10.Maak van het afsnijsel van de appel met suiker en kaneel (proeven hoeveel) appelmoes.

11.Schenk een beetje "gelei" in de soufflébakjes en laat in de koelkast opstijven.

12.Leg er een muntblaadje in en per potje 3 plakken appel.

13.Vul het gat in het midden met de appelmoes.

14.Giet dan vol met de gelei en laat in de koelkast opstijven.

Zanddeeg:

15.Meng de boter en suiker dooreen en voeg de bloem en zout toe, maak hier deeg van en laat 1 uur rusten in de koelkast.

16.Rol het dun uit.

17.Beboter 10 taartvormpjes en bekleed met het zanddeeg.

18.Prik wat gaatjes in de bodem en bak in de oven gaar in ± 15 minuten.

Karamelsaus:

19.Smelt 200 gram suiker op een zacht vuur en laat licht kleuren.

20.Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen en giet er 1 deciliter warme room bij; goed roeren, totdat alles opgelost is.

21.Laat verder afkoelen.

22.Schil de rest van de appels; maak er met een parisienneboor circa 50 bolletjes van.

23.Bak de bolletjes in wat boter en leg ze in de taartjes.

24.Stort de timbaaltjes met appel in gelei op het bord (dit gaat makkelijker door de bakjes even in heet water te houden).

25.Zet het taartje er naast en schenk wat karamelsaus erbij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardbeien-meloen melange
Vruchten spiesjes (magnetron)
Saffraanijs
Soepje van rood fruit
Tiramisu, snel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes