Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde peer met mandarijn

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 st. peren
3 st. mandarijnen
3 el. Eau de Vie van Peer (liefs van Wees)
2 el. Citroensap
4 st. eidooier
40 gr. suiker
1 dl Muscat de Frontignan

Bereiden

1.De peren schillen, doorsnijden en het klokhuis verwijderen.

2.Iedere peerhelft waaiergewijs insnijden.

3.De snijvlakken met citroensap insmeren.

4.De mandarijntjes pellen en halveren.

5.De peer en de mandarijntjes in een grote schaal of individuele schaaltjes leggen en met eau de vie besprenkelen.

6.Voor de sabayon de eidooiers met de suiker au bain marie met de handmixer lichtgeel kloppen.

7.De wijn erbij schenken en blijven kloppen tot de massa begint te binden.

8.De sabayon op de peer scheppen.

9.De schaal in de op 225 °C voorverwarmde oven zetten en in ongeveer 5 minuten laten gratineren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Langevingertaart met banaan en rum
Soepje van rood fruit
Pecannotenijs met vanillesabayon
Cajun broodpudding
Yoghurt bavarois

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes