Gemberparfait
Aantal personen: 4
Ingrediënten
210 g eidooier
300 g suiker
4,5 dl room
100 g eiwit
150 g gemberbolletjes of shavings
Bereiden
- De eidooiers met de suiker au-bain-marie opslaan tot 37 °C.
- Als de massa dik en wit geklopt is weer koud kloppen. (Op ijs)
- Room en eiwit afzonderlijk opslaan en monteren.
- Eidooiermassa erdoor monteren.
- In een vorm gieten en minimaal 12 uur in de vriezer plaatsen.
- Gember in de keukenmachine fijn malen, en dit over de opgesteven parfait smeren en vervolgens weer in de vriezer plaatsen.
Serveren:
- Plak afsnijden en op een koud bord dresseren.
- Garneren met frambozencoulis en een takje citroen melisse.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kandeel
Pure chocolade mousse
Chocoladebakje met crème de menthe slagroom
Parfait van Grand Marnier en Brasil tabak
Aardbeien Kwarktaart