Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Fantasie dessert van mango en frambozen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1,25 dl. Verse frambozenpuree
4 gr. gelatinepoeder
1 dl. Room
25 gr. suiker
2 cl. Frambozenlikeur
4 st. mango
sinaasappelsap
185 gr. suiker

Bereiden

1.Verwarm de melk en los hierin de gelatine op.

2.Voeg dit bij de frambozenpuree en zet het koel.

3.Klop de slagroom met 25 gram suiker en zet deze ook koel.

4.Als de frambozencompositie begint te geleren, de geslagen slagroom erdoor spatelen.
5.Voeg tenslotte de likeur toe.

6.De bavarois verdelen over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes.

7.Plaats ze in de koelkast tot ze geserveerd worden.

8.Schil de goed rijpe mango‘s en snijd het vruchtvlees van de pit.

9.Pureer dit en meng wat sinaasappelsap toe tot 0,5 liter vruchtenpuree.

10.Kook 0,25 liter water met 185 gram suiker tot siroop en laat dit afkoelen.

11.Meng de koude suikersiroop met de vruchtenpuree en draai het geheel in de ijsmachine tot een smeuige mangosorbet.

12.Stort de bavarois op koude borden.

13.Garneer met wat verse frambozen en kleine balletjes mango.

14.Schep de mangosorbet met behulp van een ijslepel midden op de bavarois.

15.Tenslotte decoreren met bijvoorbeeld een takje mint of wat citroenmelisse.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Citroentaart
Chocolade ring gevuld met aardbeien bavarois
Chocolademousse
Aardbeien gedompeld in chocolade
Tiramisu, snel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes