Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
500 g aalbessen
5 blaadjes gelatine
50 g witte basterd suiker
1 dl zoete witte wijn
200 g blauwe bessen
1,25 dl room
1 el poedersuiker
1 zakje vanille suiker
Bereiden
- Was en rits de aalbessen.
- Doe de aalbessen in een pan met 1 dl water.
- Kook ze ca. 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water.
- Laat de aalbessen in een zeef boven een kom uitlekken.
- Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in het nog hete sap.
- Los de basterdsuiker ook al roerende op in het sap.
- Roer de wijn erdoor en laat dit mengsel in een bak met ijskoud water in ca. 10 minuten lobbig worden.
- Was de blauwe bessen en dep ze droog met keukenpapier.
- Schep de aal- en blauwe bessen door de aalbessengelei en verdeel de gelei over puddingvormpjes.
- Laat de gelei in de koelkast in ca. 1 uur opstijven.
- Klop de slagroom half stijf met de poedersuiker en vanillesuiker.
- Stort de gelei op een bord en schep de slagroom ernaast.
Bron/inzender: