Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Siciliaanse lamsragout

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr magere lamslappen, in blokjes gesneden
2 flinke uien
4 eetl. Olijfolie
1 eetl bloem
1/4 l rode wijn
2 eetl balsamicoazijn
1eetl bruine basterdsuiker
2 theel gedroogde rozemarijnnaaldjes (of 1takje verse rozemarijn)
100 gr grote blauwe rozijnen
zout en versgemalen peper

Bereiden

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de uien. Verhit de olie in een stoofpan en bak de blokjes vles in 3 porties op hoog vuur al omscheppend rondom bruin. Schep de blokjes vlees met een schuimspaan uit de pan voor de volgende portie wordt aangebraden. Schep niet teveel tegelijk vlees in de pan. Dan koelt de boter teveel af, waardoor het vlees niet kleurt.
Laat de ui omscheppend in het braadvet glazig fruiten. Bestrooi met de bloem en laat kort bakken. Giet de wijn in de pan en roer er de azijn, de basterdsuiker, de rozemarijn, de rozijnen en wat zout en peper door. Schep het vlees terug in de pan en schep goed om. Laat met het deksel op de pan op laag vuur circa 1,5 uur stoven. Schep in die tijd af en toe om. Let op dat het vlees niet te droog wordt en voeg desgewenst een extra scheutje wijn of water toe. Breng zonodig verder op smaak met zout en / of peper.
Tip: Lekker met rijst of bruin brood en een gemengde salade.
Vervang de rozijnen eventueel door in stukjes geknipte gedroogde abrikozen.

Bereidingstijd: circa 20 minuten + 1,5 uur stooftijd.

Tip:Het vlees kan de dag ervoor worden gestoofd en op de dag van serveren worden opgewarmd..

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebraden lamsbout met aubergines en uien
Medaillons van lamsfilet met gekonfijte sjalotjes
Taboule met gehakt
Cassoulet (Franse eenpansschotel)
Lamsvlees, zoals bij de buren

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes