Pel en snipper de knoflook, meng dit met het komijnzaad, peterselie en ei door het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Prik ze op in koud water geweekte houten prikkers (ze verbranden dan niet zo snel). Rooster de gehaktspiesjes gaar onder de grill in ca 8 min (telkens omdraaien). Doe de couscous in een schaal en giet er 4 dl kokend water over. Vermeng de couscous met de boter, het kaneelpoeder en de zwarte peper.
Snijd de wortel in plakjes.
Snijd de koolrabi en de courgette in kleine blokjes en kook deze met de wortelplakjes in water met zout beetgaar. Lepel de couscous, samen met de groenten in de borden en giet er wat olijfolie over. Leg de lamsgehaktspiesjes op de couscous.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |