Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spaanse kip I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 braadkip (of diepvrieskip)
zout, peper
4 eetlepels olijfolie
1 flinke ui
1 teentje knoflook
1 1/2 dl droge witte wijn
1 1/2 dl kippenbouillon
enkele draadjes saffraan
50 gr geschaafde amandelen
2 eetlepels gehakte peterselie
1 ei

Bereiden

Hak de braadkip in 8 stukken en bestrooi die met zout en peper.
Verhit de olie en bak de stukken kip daarin aan alle kanten bruin.
Schil en snipper intussen de ui en de knoflook.
Haal de stukken kip uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal.
Bak de ui en de knoflook in het bakvet glazig.
Voeg de wijn, de bouillon en de saffraan toe en breng alles aan de
kook.
Voeg de amandelen en de peterselie toe en giet de inhoud van de pan over
de kip.
Sluit de schaal met een deksel of met folie en schuif hem in de op
180°C voorverwarmde oven.
Laat de schaal 50 minuten in de oven staan.
Kook het ei hard, laat het onder de koude kraan schrikken, pel het en hak
het fijn.
Bestrooi de kip vlak voor het serveren met het gehakte ei.
Eet deze kip met rijst of macaroni en een frisse salade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stoofpot van kip, paprika en aardappeltjes
Sappige kippenpoten met een kruiden-sausje
Maple syrup kipfilet
roleau van kip
Coq au vin II

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes