Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kiptortilla‘s

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 grote tortilla‘s
3 eetlepels zonnebloemolie
200 gr Gekookte maïs (uit blik)
300 gr kipfilets in smalle reepjes
1 grote gesnipperde ui
1 geperste teen knoflook
2 eetlepels tacokruiden
2 eetlepels jalapeñopepers (uit een potje)
4 vleestomaten in blokjes
2 avocado‘s in blokjes
200 gr geraspte kaas
2 dl crème fraîche
zout, peper

Bereiden

Leg de maïskorrels in een zeef, laat er een royale hoeveelheid koud
water over spoelen en laat de maïs uitlekken.
Verhit de olie en bak er, onder voortdurend omscheppen, de reepjes kip en
de ui in.
Strooi er na 6 minuten de tacokruiden, de pepers en de knoflook over en
schep alles 1 minuut om.
Voeg dan de maïs, de tomaten, de avocado‘s en 100 gr kaas toe en
schep alles enkele malen om.
Neem de pan van het vuur.
Verdeel het mengsel over de tortilla‘s, rol de tortilla‘s stijf op en leg
ze met de naad naar beneden dicht naast elkaar in een met wat olie
bestreken ovenschaal.
Bestrijk elke tortilla met 2 eetlepels crème fraîche en
bestrooi ze met de resterende kaas.
Zet de schaal in het midden van de op 220°C voorverwarmde oven.
Na ± 18 minuten kunnen de tortilla‘s worden geserveerd.
Voeg aan de resterende crème fraîche wat zout en peper toe,
klop de room
tot ze dik en nog net vloeibaar is en geef de room er in een sauskom bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rijst met kippenbouten en paprika
Kipfilet met Indiase kruidenpanade
Kip met ananas op traditionele wijze
Kip in zachtzure tomatensaus
Kip masala uit de wok

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes