Leg de maïskorrels in een zeef, laat er een royale hoeveelheid koud
water over spoelen en laat de maïs uitlekken.
Verhit de olie en bak er, onder voortdurend omscheppen, de reepjes kip en
de ui in.
Strooi er na 6 minuten de tacokruiden, de pepers en de knoflook over en
schep alles 1 minuut om.
Voeg dan de maïs, de tomaten, de avocado‘s en 100 gr kaas toe en
schep alles enkele malen om.
Neem de pan van het vuur.
Verdeel het mengsel over de tortilla‘s, rol de tortilla‘s stijf op en leg
ze met de naad naar beneden dicht naast elkaar in een met wat olie
bestreken ovenschaal.
Bestrijk elke tortilla met 2 eetlepels crème fraîche en
bestrooi ze met de resterende kaas.
Zet de schaal in het midden van de op 220°C voorverwarmde oven.
Na ± 18 minuten kunnen de tortilla‘s worden geserveerd.
Voeg aan de resterende crème fraîche wat zout en peper toe,
klop de room
tot ze dik en nog net vloeibaar is en geef de room er in een sauskom bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |