Jambalaya

Jambalaya

Jambalaya

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1/2 kippenbouillontablet
25 gr boter
150 gr ham in blokjes
200 gr kipfilet in blokjes
1 teentje knoflook
1 gesnipperde ui
1 pakje paprikamix (diepvries á 150 gr, Iglo)
2 Spaanse pepertjes in dunne ringetjes
1 theelepel Cajun blended spice mix (Cajun king)
100 gr rijst
(1/2 theelepel koenjit)
150 gr gepelde garnalen
zout

Bereiden

Los het bouillontablet op in 1/4 liter kokend water.
Verhit de boter in een wok en roerbak de ham- en de kipblokjes ± 4
minuten.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de ui, de paprikamix, de pepertjes en de cajunkruiden toe en roerbak
nog ± 2 minuten.
Voeg de rijst, (de koenjit) en de bouillon toe, roer goed door, breng het
gerecht aan de kook en laat het met het deksel op de wok ± 10
minuten zachtjes koken.
Voeg de garnalen toe en laat nog ± 10 minuten zachtjes koken tot de
rijst gaar is.
Breng op smaak met zout en serveer met een frisse salade.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus