Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst gaar Snijd de kapjes van de paprika‘s en bewaar deze. Zet de paprika‘s met de opening naar boven( de kapjes los erop) op een bakplaat en sprenkel er 1 el olijfolie over. Zet ze 15 minuten in de oven. Bak de aubergineblokjes 5 minuten in de rest van de olie met de knoflook. Haal de pan van het vuur en voeg de gare rijst toe, de peterselie, kappertjes, olijven, ansjovis, tomaat en broodkruim. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Doe de paprika‘s in een licht ingevette schaal en vul ze met het mengsel. Zet de paprika‘s 30 minuten in de oven tot de bovenkant krokant is. Zet de kapjes er schuin op en bak ze nog 10 minuten mee. Serveer met kleine gehaktballetjes of plakjes gebakken brie.
Tip: Andere geschikte groenten om te vullen zijn : vleestomaten, portobello- paddenstoelen of uitgeholde courgettes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |