Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde schorseneren

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1- 1½ kg schorseneren
zout,peper
10-12 plakken gekookte ham
25 gr boter of margarine
20 gr bloem
1½ dl slagroom
1 eidooier
ca 100 gr geraspte jonge kaas
2-3 eetl fijngesneden peterselie

Bereiden

Schil de schorseneren onder de stromende kraan en kook ze in 10-15 min beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat de schorseneren uitlekken en kook het kookvocht in tot circa 4 dl. Rol in elke plak ham 2-4 schorseneren en leg de rolletjes in een ovenschaal. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en verwarm dit circa 3 min op zacht vuur. Voeg het ingekookte schorsenerenvocht toe en roer tot een gladde saus. Laat de saus op zacht vuur circa 5 min koken. Roer van het vuur af de slagroom, eidooier, zout en peper erdoor. Schenk de saus over de schorsenerenrolletjes en strooi de kaas erover. Bak het gerecht 20-25 min in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gegratinerd is. Bestrooi voor serveren met peterselie.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gekarameliseerde worteltjes
Elzasser zuurkool
Sukadelappen makkelijk recept
Gestoofde warme paprikas
Asperges met kwarteleitjes
Groente-omelet met tuinkruiden en kaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes