Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Boerenkool

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

300 gr boerenkool, voorgesneden
1 kilo aardappels, geschild
wat melk en boter
zout

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar.

Was de voorgesneden boerenkool en laat deze uitlekken.
Doe de boerenkool die nog iets vochtig is in een magnetronschaal met deksel en ‘kook’ de boerenkool in 10 minuten gaar*.

Stamp de aardappelen met een pureestamper fijn en voeg er naar eigen inzicht melk en een vlokje boter toe.
Voeg de boerenkool toe** en meng alles goed door elkaar.

Tips:
* Boerenkool uit de magnetron behoud veel beter zijn smaak dan meegekookte boerenkool.
** Heeft een wat fijnere boerenkool je voorkeur, hak de boerenkool dan als hij gaar is fijner of doe hem even in de keukenmachine.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
Marokkaanse wortelsalade met koriander
Asperges in roomsaus
Roodlof- schuitjes met roomkaas mousse en sesamzaadjes (Feestrecept)
Roergebakken witlofpartjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes