Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met witlof-salade en lamsham

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr groene asperges
250 gr witlof
2 el citroensap
250 gr appels ( Cox orange)
200 gr lamsham in plakjes (of pastrami of pekelvlees)
4 hardgekookte eieren
4 tl suiker
4 tl groene kruidenmosterd (of andere mosterd)
4 el gesnipperde bieslook
zout en peper
2½ dl olie

Bereiden

Snijd de onderste 2 cm van de aspergestelen af. Kook de asperges in 15 minuten gaar in water met zout en laat ze afkoelen. Snijd ze dan in stukjes. Snijd de witlofstruikjes in reepjes en de appels in blokjes. Schep er het sap door. Verdeel de witlofsalade over vier borden en verdeel de asperges en de lamsham erover. Snijd de eieren in de lengte door en neem het eigeel eruit. Prak het eigeel fijn en roer er de suiker, de mosterd, de bieslook, zout en peper door. Klop er de olie door tot een romige saus ontstaat. Snijd het eiwit in kleine stukjes. Verdeel de saus over de asperges en strooi het eiwit erover.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cress stampot
Feestelijke kropsla
Gemarineerde koude paprikas
Gegratineerde groenteschotel
Gestoofde courgettes
Tagliatelle met asperges, avocado en ham

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes