Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Romige puree met kool en bosuitjes

Aantal personen: 8

Ingrediënten

1½ kg kruimige aardappels
350 gr savooiekool
6 bosuitjes
boter
2 dl koffieroom
zout
peper
nootmuskaat

Bereiden

Voorbereiding:
Schil de aardappels en bewaar ze onder water.
Snijd de kool in flinterdunne sliertjes. Snipper het wit van de bosuitjes, snijd het groen in ringetjes.
Bereiding:
Kook de aardappels gaar, giet ze af, schenk de room erbij en voeg 50 gr boter toe.
Breng de room aan de kook, stamp de aardappels tot een gladde puree en maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verhit in een wok 2 el boter en roerbak hierin het wit van de bosuitjes en de koolsliertjes. Schep dit door de aardappelpuree.
Tip:
Snijd ook nog 150 gr shiitakepaddestoelen in reepjes en bak deze mee in de wok.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Beierseaardappelknödel
Pommes Parisiennes
Aardappelpuree met rodepeper
Ierse aardappel-groentekoekjes
Beierseaardappelsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes