Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Romige aardappelpuree

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1-1/4 kg aardappelen
50-70 gr boter
1½ -2 dl melk
zout, peper

Bereiden

U kunt hiervoor zowel bloemige als vastkokende aardappelen voor gebruiken.
Maar vasthoudende aardappelen houden minder vocht vast , waardoor de puree meer smaak krijgt.
1-1/4 kg aardappelen (het liefst in schil) gaar in circa 25 min in water met zout.
Laat ze goed uitlekken en druk ze (eventueel gepeld) door een pureeknijper of maak ze fijn met een pureestamper. Als u de aardappelen voor het koken heeft geschild, moet u de puree op zacht vuur wel al roerend even laten uitdampen. Roer dan 50-70 gr boter in klontjes (of 4-5 el olijfolie) door de puree en zoveel hete, volle melk (1½-2 dl) tot er een zachte, romige puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

AARDAPPELTAART MET WITLOF
Aardappelkoekjes
Mexicaanse aardappelpan
Zomers stamppotje met paprika
Aardappelcurry metraita

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes