Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ovenschotel met aardappel en gehakt

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr aardappelen
1 theelepel komijn
2 grote uien
100 gr doorregen spek
1 vleestomaat
1/2 bosje peterselie
1 eetlepel olie
300 gr rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
zout, peper
1 eetlepel paneermeel
50 gr belegen kaas
30 gr boter
boter voor het invetten van de vorm

Bereiden

Was de aardappelen en doe ze met ruim water in een pan.
Voeg de komijn toe en kook de aardappelen gaar.
Maak de uien schoon.
Snijd de ene ui met het spek fijn en snijd de andere in ringen.
Was de tomaat en snijd hem zonder steelaanzet in dunne plakjes.
Was de peterselie en hak hem fijn.
Verhit de olie in een koekepan en bak de spekblokjes en de uisnippers
daarin tot de uisnippers glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het tot het rul is.
Voeg de tomatenpuree, de peterselie, zout, peper en het paneermeel toe en
roer alles goed door elkaar.
Rasp de kaas grof.
Schil de aardappelen en snijd ze in 1/2 cm dikke plakjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een vuurvaste schaal in en leg de tomaten, de uiringen en het gehakt
er in laagjes in.
Eindig met een laagje aardappel.
Verdeel er de kaas en vlokjes boter over en bak het gerecht ± 25
minuten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappel-courgetteschotel
Pommes Parisiennes
Lauwwarmeaardappelsalade
Aardappelpuree met knoflook ensalie
Romige aardappelschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes