Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelcurry metraita

Aantal personen: 2

Ingrediënten

400 gr vastkokende aardappelen
1 kleine ongeschilde courgette in blokjes
1 fijngesneden ui
2 eetlepels olie
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel kerriepoeder
1-2 theelepel chilipoeder
1 theelepel bruine basterdsuiker
1-2 eetlepels citroensap
1 dl groentebouillon
2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie

Bereiden

Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in 15 minuten
beetgaar.
Kook de courgette 1 minuut in ruim kokend water met zout.
Bak de ui 5 minuten in de olie.
Voeg de aardappelen en de courgette toe en bak ze 5 minuten
mee.
Roer er de mosterd, de kerrie en het chilipoeder door en bak die
1 minuut mee.
Voeg de suiker, het citroensap en de bouillon toe en laat alles goed
doorwarmen.
Bestrooi het gerecht voor het serveren met koriander.

Serveer met raita:
Een salade van kleine blokjes komkommer met dunne reepjes tomaat en dunne
ringetjes rode peper, aangemaakt met zout en witte wijnazijn.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelpuree met knoflook ensalie
Gekarameliseerde zoeteaardappelen
Vulling voor gepofteaardappelen
Aardappelen mettuinkerskwark
Gebakken aardappelen metknoflook en bacon
Aardappel-cordonbleus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes