Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-ovenschotel II

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr hamlappen
1 kg nieuwe aardappelen
2 courgettes
3 uien
3 eetlepels olijfolie
zout, versgemalen peper
6 takjes tijm
6 takjes salie
2 citroenen
21/2 dl droge witte wijn op kamertemperatuur

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220C.
Snijd het vlees in grove stukken.
Borstel de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in grove
stukken.
Was de courgettes en snijd ze in grove stukken.
Pel de uien en snijd ze grof.
Verhit de olijfolie in een braadpan, bak het vlees hierin aan en bestrooi
het met zout en peper.
Voeg de ui, de aardappel, de courgette en de takjes kruiden bij het vlees
en bak die 4 minuten mee.
Was de citroenen en snijd ze in vieren.
Verwijder de pitjes en voeg de citroenen aan het vlees toe.
Voeg de wijn langs de rand van het vleesmengsel en laat dit afgedekt
midden in de oven 30 minuten stoven.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Haal de citroen uit de pan en serveer direct.

Tip: Om de citroen makkelijker uit de pan te halen, kunt u een theei
gebruiken. Hang het ei aan de rand van de pan en kan dus makkelijk weer
worden verwijderd.
Ook lekker met laurier, kruidnagels en pepertjes.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelpannenkoeken
Lentefrisse aardappelsla
Aardappelpuree metpaprika
Aardappel-koolschotel uit dewok
Romige aardappelschotel
CalifornischeaardappelSalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes