Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-aubergineschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr mager rundvlees
100 gr mager rookspekreepjes
zout, versgemalen peper
2 theelepels Provençaalse kruiden
3 teentjes knoflook
1/4 liter droge rode wijn
olijfolie
700 gr aubergine
3 vleestomaten
1 kg kruimige aardappelen
boter
1 dl koffieroom

Bereiden

Snijd het rundvlees in stukjes en zet het met de rookspekreepjes, 1
theelepel zout en peper uit de molen, de kruiden, 2 teentjes knoflook uit
de pers, de rode wijn en 2 eetlepels olijfolie 3 uur koel weg; schep af en
toe om.
Snijd de aubergine in dunne plakken, zet ze, met flink wat zout bestrooid,
15 minuten in een vergiet weg, dep ze droog en rooster de plakken onder de
voorverwarmde grill goudbruin.
Snijd de vleestomaten in plakken.
Schil de aardappelen, schaaf ze in plakken en schep ze met 2 eetlepels
olijfolie om.
Vet een ovenschaal in en schep de vleesstukjes erin.
Leg de aubergine- en tomaatplakken er dakpansgewijs op en schenk er het
marinadevocht over.
Schik daarop de aardappelplakjes.
Vermeng de koffieroom met zout, peper, 1 teen knoflook uit de pers en 1
theelepel Provençaalse kruiden en lepel dit over de
aardappelen.
Bak de schotel 11/2 uur bij 200°C; dek hem eventueel na 1 uur met
bakpapier af om verbranden te voorkomen.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelgratin
Aardappel-preigratin
Aardappel-ovenschotel metrozemarijn
Aardappelcake
Ierse aardappel-groentekoekjes
Kartoffelpuffer

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes