Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Venkelstampot met spekjes en kaas

Aantal personen:

Ingrediënten

200 gr magere gerookte spekblokjes
500 gr venkel
1 kg geschrapte kruimig kokende aardappelen
zout
4 eetl olijfolie
versgemalen peper
1 dl droge witte wijn
100 gr geraspte belegen kaas
1 bekertje (125 ml) crème fraîche
6 gedroogde tomaten

Bereiden

Bak de spekblokjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart.Maak de venkel schoon. Bewaar het venkelgroen voor garnering en snijd de venkelknol in stukjes.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met peper en zout 5 min.
Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en crème fraîche.
Schep de venkel met stoofvocht en de spekblokjes erdoor.
Snijd de tomaten in reepjes. Serveer de stampot gegarneerd met tomatenreepjes en venkelgroen.
Bereidingstijd: 40 min.

Tip:
Vervang witte wijn door kippenbouillon.
In plaats van gedroogde tomaten op olie zijn kerstomaten ook heel geschikt.
Venkel kan worden vervangen door knolselderij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zuurkoolschotel met bladerdeegdeksel
Tuinbonenstamppot met doperwtjes en bacon
Flensjes met spinazie en zalm
Prei -stamppot met venkel
Caribische aardappelschotel met paksoi

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes