Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ovenschotel met gehakt en andijvie

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

1 kg aardappelen
1 dl volle melk
1dl slagroom
zout,peper en nootmuskaat
75 gr mager ontbijtspek
500 gr gehakt
2 dl gezeefde tomaten
100 gr verkruimelde roquefort
1 dl slagroom
60 gr geraspte kaas

Bereiden

Kook 1 kg aardappelen in kokend water met zout gaar in circa 25 min. Laat de aardappelen uitlekken en stamp ze fijn. Roer 1 dl volle melk en 1 dl slagroom door de aardappelen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak 75 gr mager ontbijtspek in reepjes in circa 8 min krokant in een droge koekenpan. Voeg 500 gr gehakt toe en bak dit rul. Voeg 2 dl gezeefde tomaten en 100 gr verkruimelde roquefort toe en bak het mengsel nog even tot een deel van het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Roerbak de andijvie 5 à8 min in boter tot deze geslonken is. Voeg 1 dl slagroom toe en verwarm het gerecht nog 2 à 3 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal, schep de andijvie op het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Strooi er 60 gr geraspte kaas over en bak het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
Tip:
Deze ovenschotel kunt u ruim van te voren maken, zodat u hem alleen nog maar in de oven hoeft te zetten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hete bliksem
Ovenschotel van rode kool
Kleurrijk met wortelen (stamppot)
Moussaka van aubergines
Jachtschotel met appel en kaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes