Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Andijviestampot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1,5 kg aardappelen
450 gr rauwe andijvie
75 gr boter
1 dl melk
0,5 chilipepertje
peper en zout

Bereiden

Schil en was de aardappelen, kook ze in water met zout in circa 15 minuten gaar, giet ze af en laat ze droog stomen. Snijd het spek in kleine reepjes en bak deze in de boter krokant.
Giet de krokante spekjes in een zeefje en vang het vet op. Voeg dit vet bij de aardappelen en stamp er een fijne puree van.
Verhit de melk en giet deze bij de aardappelen. Snijd de andijvie in fijne reepjes, snipper het pepertje ragfijn en vermeng deze met de aardappelpuree.
Meng alles goed door en breng de stampot op smaak met peper en zout.
Lepel de stampot in een schaal en strooi de uitgebakken spekjes er overheen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chevapcici
Aardappel-ovenschotel met broccoli en boursin
Spaanse visschotel
Koolrolletjes met gehakt en tomatensaus
Hutspot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes