Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Clafoutis van aardappelen en bietjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr kleine aardappelen (krieltjes)
zout, peper
600 gr gekookte rode bietjes, in partjes
125 gr mager ontbijtspek, in reepjes
3 eieren
2½ dl crème fraîche
100 gr verse geitenkaas, verkruimeld
1 tl tijmblaadjes

Bereiden

Kook de aardappelen circa 10 min in ruim kokend water met zout. Laat ze uitlekken en verdeel ze samen met de bietjes over vier ingevette ovenschaaltjes. Bak het ontbijtspek krokant in een droge koekenpan en leg de spekreepjes ook in de schaaltjes. Klop de eieren los en meng ze met de crème fraîche, geitenkaas en tijm. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het eimengsel in de schaaltjes en bak de clafoutis circa 30 min in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot het eimengsel gestold is. Let op dat de aardappelen en bietjes niet te donker worden, dek de schaaltjes eventueel af met aluminiumfolie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ovenschotel met Chinese kool
Jachtschotel met appel en kaas
Marokkaanse gehaktschotel met filodeeg
Spaanse visschotel
Pittige gehaktschotel met banaan kerrie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes