Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chilischotel met komkommer en kool

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr magere speklapjes
peper en zout
½ eetl chilipoeder
1 teentje knoflook
2 uien
2 eetl arachideolie of zonnebloemolie
½ komkommer
1 blik rode bonen (kidneybeans) of kapucijners
1 kleine Chinese kool (400 gr)
4 eetl ketjap manis
enkele druppels tabasco of 1 theel sambal oelek

Bereiden

Snijd de speklapjes in reepjes. Bestrooi ze met peper, zout en chilipoeder. Pel de knoflook en de uien. Snipper de uien.
Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de spekreepjes goudbruin.
Zet de warmtebron iets lager. Pers de knoflook in de wok, voeg de uien toe en bak al omscheppend 5 minuten.
Halveer intussen de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakjes van ½ cm.
Giet de bonen af. Snijd de gewassen Chinese kool in smalle repen.
Schep de komkommer, kool en bonen door het vlees en roerbak 2 minuten. Voeg de ketjap en tabasco toe.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zuurkoolstamppot met tomaat en chorizo
Andijviestampot
Gratin van aardappels en paddestoelen
Prei -stamppot met venkel
Kleurrijk met wortelen (stamppot)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes