Citroentaart
Aantal personen: 4
Ingrediënten
200 g korstdeeg
Voor de vulling:
2 eieren
120 g poedersuiker
75 g roomboter
3 citroenen
eventueel citroenessence
200 g slagroom + slagroomversteviger en suiker
Bereiden
- Vet een springvorm met een doorsnede van 25 cm in met boter
- Rol het deeg uit en bekleed hiermee de helft van de hoogte van de springvorm
- Laat de roomboter smelten in een pannetje
- Vermeng de hele eieren met de suiker
- Voeg de gesmolten boter, het sap van 2 citroenen en de
geraspte schil van een citroen daaraan toe
- Verdeel het mengsel over het deeg
- Verwarm de oven voor op 150°C
- Schuif de taart in de oven
- Bak de taart gedurende 45 minuten op 150°C
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gemberparfait
Chocoladetaart met blauwe bessen en limoenmascarpone
Chocoladebakje met crème de menthe slagroom
Sesamkletskop
Aardbeien ijs shake