Tiramisu
Aantal personen: 4
Ingrediënten
lange vingers
500 g mascarpone
4 eidooiers
200 g witte basterd suiker
2 1/2 dl espresso of koffie
scheutje amaretto
cacaopoeder
Bereiden
- Klop de eidooiers met de suiker au bain marie op tot het beslag een goede stand heeft.
- koud kloppen en de mascarpone erdoor monteren.
- Vermeng de amaretto met de koffie .
- Doop de lange vingers kort in het mengsel en leg ze in de vorm.
- Giet een deel van het beslag op de lange vingers.
- Leg er weer lange vingers op.
- Maak daarna de vorm vol.
- Bestrooien met cacaopoeder totdat het geheel dekkend is.
- In koelkast laten opstijven.
Bron/inzender: Mathieu
Reacties
Robbert (18-12-2008 22:13):
Dit is mijn favoriete toetje! Soms gebruik ik slechts 1 laag lange vingers en dat smaakt ook lekker.
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Tartaar van fruit met drie kleurensaus en de sorbets
Gepocheerde kweeperen uit de oven (Kydonia sto fourno)
Bavarois van cassiscoulis en amandelen
Vruchten spiesjes (magnetron)
Brie met tijmhoning en druiven