Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.
Leg bakpapier op de springvorm en maak de rand vast.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaien de boter door.
Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.
Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 minuten tot de helft inkoken.
Verwarm de roomkaas met de suiker.
Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en 1 theelepel balsamicoazijn door de roomkaas.
Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm.
Bak de cheesecake in de oven in 50 minuten gaar.
Snijd de peren in repen.
Snijd de muntblaadjes fijn.
Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt.
Ganeer de cheesecake met muntblaadjes en de reepjes peer.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |