Chocolademousse
Aantal personen: 4
Ingrediënten
250 g chocolade
2 dl room
5 eidooiers
100 g poedersuiker
5 eiwitten
koriander
Armagnac
Bereiden
- De chocolade smelten.
- Room opslaan.
- Eidooiers met 25 g poedersuiker au bain marie lauw luchtig slaan.
- Gesmolten chocolade vermengen met eierdooiers.
- Slagroom toevoegen.
- Eiwitten met 75 gram poedersuiker opkloppen.
- Eiwitten toevoegen aan het mengsel.
- Op smaak brengen met koriander en Armagnac.
- Ca. 8 uur buiten de koeling laten doortrekken.
Tip:
In de koeling afgedekt 1 week houdbaar.
Reacties
delacroixmama (05-10-2009 17:58):
Welke koriander moet ik nu nemen?\r\nKoriander groen of korianderzaadjes?\r\nEn armagnac heb ik niet in huis, mag het ook rum zijn of iets dergelijks?\r\nVoor de rest lijkt het me een goed recept, en ik ga het zeker proberen.
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Beerenburger bavarois
Aardbeien met sinaasappelroom
Gegratineerde peer met mandarijn
Sesamkletskop
Chocolade ring gevuld met aardbeien bavarois