Sambal gorengkol

Sambal gorengkol

Sambal gorengkol

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 grote gesnipperde uien
1 uitgeperst teentje knoflook
11/2 theelepel sambal trassie
300 gr groene, savooie-, spits- of Chinese kool in smalle reepjes
1 theelepel laos
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 spriet sereh (citroengras)
1 daoen salam (Indonesische laurierblad)
2 dl dunne kokosmelk

Bereiden

Wrijf de uien, de knoflook en de sambal in een vijzel tot een pasta.
U kunt hiervoor natuurlijk ook een elektrische keukenmachine gebruiken.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de pasta hierin 2 minuten.
Doe dan de kool erbij en ga door met omscheppen tot de kool zacht is
geworden.
Voeg de laos, de suiker, de spriet citroengras, het laurierblad en de
kokosmelk toe en laat alles aan de kook komen.
Schep het enkele malen goed om.
Temper het vuur en laat het gerecht 5 minuten zachtjes doorkoken.
Proef de saus en voeg eventueel nog wat smaakmakers toe.
Verwijder vlak voor het opdienen de spriet citroengras en het salamblad.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus