Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vissalade

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1/2 gestoomde makreel
1/2 spekbokking
500 gr verse spinazie
mooie aardappelen
sinaasappelsap
citroensap
mosterd

Bereiden



Schil de aardappelen niet, maar borstel ze schoon.
Snijd ze in 1 cm dikke plakken en kook ze gaar.
Laat de schijfjes afkoelen.
Was de spinazie en kook die in een pan tot de kleur donkerder is geworden.
Vooral niet te lang koken; 1-2 minuten is meer dan genoeg.
Spoel de spinazie direct onder koud stromend water af, om het koken te
stoppen.
Haal de graten uit de vissen.
Trek de makreel in grove stukken uiteen en snijd de spekbokking in kleine
stukjes.
Meng de vissen.
Drapeer de spinazie in een cirkel op het bord, zo, dat de rand vrij
blijft.
Vul de cirkel met het vismengsel.
Druppel citroensap over de vis.
Leg om de spinazie de aardappelschijfjes.
Meng 1 eetlepel mosterd met 1 dl sinaasappelsap.
Giet deze saus voorzichtig met een lepel over de aardappelen en eventueel
over de spinazie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Liang-pan-huang
Tomatensalade met olijven en kappertjes
Herfstsalade II
Rijstsalade met fruit
Salade met ribeye en balsamico-appelstroopdressing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes